Aangeraden stranden in de Maremma

Lido di Tarquinia

Hier is het strand zes kilometer lang, met vele badinrichtingen. De huur van een ligzetel en paraplu loopt op tot 12 € per dag. Tussen de verschillende badinrichtingen is er steeds een stukje vrij strand. Het strand is netjes en het water zuiver. Het strand is uiterst geschikt voor families met een kinderen aangezien er veel bars en discotheken zijn. Als je twee tot drie kilometer meer naar het noorden gaat wordt het strand steeds smaller, je bent er echter bijna alleen.

Marina di Capalbio

Strand voor families, met een bar en een restaurant dicht bij zee. Je kunt er een bootje huren.

Monte Argentario

Hier zijn er vele stranden en kleine kreken, deze laatste zijn echter moeilijk te bereiken. Twee mooie stranden zijn: Tombolo della Giannella, tussen Albinia e S.Liberata en il Tombolo della Feniglia, tussen Porto Ercole en Ansedonia

Marina di Alberese

Dit strand is heel mooi, maar om te kunnen betreden moet je een ingangsticket betalen, dat je kunt kopen in Rispescia of Alberese. Van hieruit kun je verdergaan naar Cala di Forno, waar je helemaal alleen bent op een prachtig strand. Honden zijn niet toegelaten.

Principina a Mare

Je kunt dichtbij het strand parkeren. In de zuidelijke richting gaat het om een echt natuurlijk strand tot aan de monding van de Ombrone. In de noordelijke richting is het strand tijdens de zomer druk bevolkt, er zijn heel wat bars en badinstellingen.

Marina di Grosseto-Castiglione della Pescaia

Het strand tussen deze twee dorpen is ongeveer. 8,5 km lang. Er zijn veel bars en restaurants.

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).