Tuoro sul Trasimeno:  gastronomie in de Spendibene

UmbriŽ is bekend om zijn gastronomie.  Carluccio heeft het in zijn programmareeks beklemtoond.  Een verblijf in UmbriŽ is dus nooit volledig als je UmbriŽ ook niet proeft.  In Tuoro heb je in een klein winkeltje de mogelijkheid om de plaatselijke specialiteiten aan een eerlijke prijs te kopen.

Hoe vind je het?  Van de piazza waar ook de bar La Piazza is vertrekken er 2 straatjes nar het andere pleintje, waar de edicola (krantenkiosk, je vindt er Nederlandse en Vlaamse kranten, bij Giovanni).  Je mag ze alle twee nemen, want het winkeltje de Spendibene geeft op beide uit.

Broer en zus, Norberto en Arcangela, met hun echtgenoten, Paola en Patrizio, baten het winkeltje uit.  Ze zullen je met raad en daad bijstaan bij je aankopen.  Zeg dat je door Bernardo, il prof, gestuurd bent.

Er is vooreerst de uitgebreide wijnafdeling, met DOC-wijnen uit de streek (DOC=appellation controllťe).

Wil je wat typische kaas?  Probeer de plaatselijke pecorino, of neem wat grano padano of parmigiano mee om op je pasta te strooien.

Proef ook eens de plaatselijke olijfolie, extravergine uiteraard, en de miele (honing), verse olijven.

Maar het aantrekkelijkste van de winkel is de uitgebreide salumeria: salame in alle smaken (ik ben verzot op de finocchiona, met venkelzaadjes).  Als je prosciutto crudo bestelt, rauwe hesp, zal Arcangela dit eigenhandig snijden.

Je vindt er ook: vers fruit, basilicum voor de tomaten, mozzarella...., teveel om op te sommen.  Smakelijk!

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).