Tuoro sul Trasimeno

Dit kleine stadje telt slechts 4000 inwoners.  Op het grondgebied van dit stadje greep in het jaar -217 de historische veldslag plaats tussen Hannibal en de Romeinse legers.  De veldslag eindigde met een bloedige nederlaag voor de Romeinse legioenen.  Het gehucht Sanguineto verwijst naar het bloed dat toen vloeide (Latijn, sanguis=bloed).  Je kan er een archeologische wandeling maken door heel het slagveld.   Enkele van de crematoria (ustina) kunnen bezocht worden. Er is tevens een klein museum dat aan de slag is gewijd.

Tuoro sul Trasimeno behoorde tot de pauselijke staten, die er een douanekantoor inrichtten.  Deze plek heet nog altijd La Dogana.  Tuoro ligt inderdaad op de grens tussen UmbriŽ en Toscana.  Vanuit Tuoro kan je dus uitstappen maken naar de historische steden van UmbriŽ en Toscane. Cortona ligt op 20 km.

Het plaatsje Tuoro is heel geliefd bij Belgen en Nederlanders.  Je wordt er als toerist niet als een nummer behandeld, maar als een persoon.  De inwoners van UmbriŽ staan overigens bekend als gente accogliente, mensen die voor voor anderen openstaan.

 

Pronta pizza!!
De beste pizza eet je te Tuoro in de Pizzeria Il vecchio Mulino.
V. Firenze 6 - 06069 - Tuoro sul Trasimeno (PG) -
Tel: (+39) 075 826185 (met de nul!)
Reserveren is wenselijk, in de maanden juli en augustus noodzakelijk. Hoewel het er heel druk is, word je met een glimlach bediend.
Je kunt er ook pizza's telefonisch bestellen en dan afhalen.

 

Ben je op zoek naar vervoer? Neem: je komt toe in het station in Terontola en je hebt geen vervoer naar Tuoro, dan staat de Agenzia Multipratica van Giampiero Bufali ter beschikking
Viale Console Flaminio, 54
Tel. en Fax: (+39) 075/826237(met de nul!)
GSM: (+39) 333/7524188

 

Op de Campo del Sole, aan de Punta Navaccia, bij het strand van Tuoro werd in de loop der jaren 1985-1989 aan diverse kunstenaars de opdracht gegeven om 27 zuilen/beelden te maken.


 

 

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).