Punta Ala

Punta Ala is een brok natuurschoon en paradijs voor windsurfers en zeilers.
Wereldbekend is de plaatselijke "Yacht Club".

Een prachtig oord van rust en relax. Alles draait hier rond de haven. Je kunt er mooie wandelingen maken de yachts bewonderen die van over heel Italië komen.

Golf is een andere attractie van Punta Ala. De golfclub is een van de belangrijkste van heel Italië. (www.puntaala.net/golf - golf@puntaala.net Via del Golf n° 1, Tel. 0564/922121 of 0564/922719 - fax 0564/920182).

Goedkoop is Punta Ala zeker niet. Je zult nog het best bediend worden in de haven.

Een goede gelateria is “Il Bamboo” (in de haven).

Als je een apotheek nodig hebt, een bank of de Pronto Soccorso (Spoedopname): dit alles op 1 plek: als je van de weg komt die Castiglione della Pescaia met Follonica verbindt, links afslaan bij de 1e rotonde, 700 m. doorrijden. Vervolgens rchts afslaan en daarna links.

Maar als je inkopen wilt doen, raden we je aan die te doen in Castiglione della Pescaia of in Follonica

Voor de jongeren: de discoteca “Black Sun”. Je kunt ze niet missen als je op de weg rijdt van vanuit Castiglione della Pescaia of Follonica, de discotheek bevindt zich net voor de eerste rotonde die naar de haven van Punta Ala gaat. Ingangsprijs: duur, zoals alle discotheken in deze zone: €12,00 en €16,00 per persoon).

Als je naar Follonica rijdt, na ongeveer 2,9km na de afslag voor Punta Ala, bevindt zich links een kleine aanwijzing voor “Cala Violina”. Om beter te begrijpen waar deze mooie plek zich bevindt, moet je tijdens je tocht naar links kijken: in het midden van het platteland, bij het begin van het bos, zie je in de verte enkel geparkeerde wagen. Ook jij rijdt naar die (goedkope) parking. Daarna wandel je langs het pad in het bos. Waar het bos eindigt, kom je bij een smal strand met zeer helder zand. De plek kreeg de naam “Cala Violina” omdat in bepaalde periodes van het jaar het zand een geluid maakt, als je het betreedt.

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of Umbrië?  Bezoek onze commerciële website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).