Parco Naturale della Maremma

Het Parco Naturale della Maremma, meet 100 km2, het werd een nationaal park in 1975. Hier vind je de typische mediterrane vegetatie die de macchia mediterranea wordt genoemd: meer dan 600 ha. Ten noorden van de Ombrone is er een depressie waar moerassen en klein meren zich afwisselen met lage duinen. Typisch voor deze streek zijn de Maremmaanse runderen en de vele vogelsoorten.
Links van de Ombrone ligt een zone met duinen en pijnbomen. De zone wordt doorkruist door veel artificiële kanalen, die zijn aangelegd door Leopoldo II di Lorena, van Lotharingen (18e eeuw). Het hoogste punt vind je op de Monti dell’Uccellina: 417 m. hoog.

Openingstijden: van het begin van oktober tot het midden van augustus.

Entreetickets kun je kopen in Alberese, nabij de bushaltes, het ticket is ook geldig voor een busrit. De prijs: ongeveer €5,00/persoon.

Ieder uur verrekt uit Alberese een bus. De laatste bus om terug te keren van het Parco (Pratini) is om 17.00. De reis duurt 10 m ongeveer

Je kunt ook een rondleiding met gids maken in het Parco: ook hiervoor een ticket kopen in Alberese (Piazza Combattenti n° 17/d, Tel. 0564/407098, open van 8:00 tot 17:00). Er zijn veschillende mogelijkheden.
De mooiste rondleidingen zijn:

Voor de vogelliefhebbers, raden we aan: P1 Birdwatching Chiari della Trappola; de rondleiding duurt ongeveer 2,5 km; duurt ongeveer 2 uur en is niet lastig.

Als je graag paard rijdt, raden we de rondleiding “Il Romitorio” aan, deze duurt ongeveer 2 uur; als je meer tijd hebt, kun je de weg volgen die naar de abbazia di S. Rabano gaat(3 uur). Om te reserveren of info te krijgen: telefoneer naar de Cooperativa L’Albatro (Tel. 0564/418910) of de manège Rialto (Tel. 0564/407102).

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).