Marina di Grosseto

Marina di Grosseto staat vooral bekend als kuststad. De natuurlijk omgeving is echter prachtig. Rechts de Fossino die in de zee uitmondt nabij Marina.
Op de stranden van de Maremma kun je overal aan windsurfen doen, maar Marina bijt toch wel de spits af.

 

Marina bestaat uit twee delen: het oude gedeelte, ten zuiden van de pier en het nieuwe gedeelte, ten noorden van de pier. In de zomer is het er relatief druk, in het midden- en laagseizoen minder. er zijn heel wat winkels, bars, restaurants.

Als je de stad binnenrijdt vind je, onmiddellijk na het benzinestation een bar. De eigenaar is heel vriendelijk. Je kunt buiten zitten.

Als je op het marktplein bent aangekomen (Piazza Indipendenza en Piazza Risorgimento, achter de kerk) ga dan naar rechts, nabij de publieke telefooncellen, op 100 m. bevindt zich een bar die we jullie aanraden.

Een goed adres om wijn te kopen is de “Cantina Cooperativa Grossetana” in Loc. Il Cristo. Tel. 0564/34426. Ze hebben er uiteraard wijn, maar proef ook eens de spumante, die uitstekend is. Je kunt er ook kaas en salumi kopen. Er zijn 2 wegen om er te geraken.

  • als je van Grosseto komt, sla na de luchthaven onmiddellijk linksaf, rechtdoor rijden, ook voorbij het volgende kruispunt. Je komt rechts aan silo’s: de twee de reeks silo’s zijn die van de Cantina Cooperativa
  • als je in het centrum bent van Marina di Grosseto, moet je eerst in de richting Castiglione della Pescaia rijden, sla vervolgens rechts af in de richting van Grosseto; op deze weg, na ongeveer 1 km, zie je links de silo’s van de cantina

In Marina zijn er veel restaurants, maar je kunt ook in veel beenhouwerijen kip aan het spit kopen.

  • Een van de beste restaurants is “Brezzi” in Via XXIV Maggio n° 38, Tel. 0564/34447, niet echt goedkoop, maar goed.
  • Goedkoper is “Magnificat” langs de S. 322 tussen Marina di Grosseto e Castiglione della Pescaia (Tel. 0564/330039): vlees-en visgerechten, beter reserveren!
  • Als je zin hebt in een pizza, kun je naar “Da Luca” gaan in Via IV Novembre n° 58, Tel. 0564/35114.

Voor een lekker ijsje:gelateria “Da Carla” in Via IV Novembre n° 48, Tel. 0564/36411.

Interessant is ook de vlooienmarkt, ieder weekend, in de zomer, op de belangrijkste weg: Via XXIV Maggio

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of Umbrië?  Bezoek onze commerciële website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).