Marina di Alberese

Gezien dit dorp zich in het Parco Naturale della Maremma bevindt, is het strand er natuurlijk, woest. Om het te bereiken, moet je de SS1, de via Aurelia nemen, in de richting van Roma. Afrijden Alberese.
Onmiddellijk na de tunnel onder de spoorweg vind je links de Bar Trattoria “Romoli” Via Provinciale n° 1, Tel. 0564/405033, het menu is gevarieerd en goed, men spreekt Engels.
Deze zone is ideaal voor voettochten, maar je kunt ook zwemmen, maar als je het strand wilt betreden, moet je een ticket kopen in Alberese (Piazza Combattente n° 17/d, Tel. 0564/407098, open van 8:00 tot 17:00) of in Rispescia (Piazza Italia, nabij de kerk: als je naar de kerk kijkt, rechts).
Het strand strekt zich over 3 km ongeveer uit naar het noorden en over 8 km ongeveer naar het zuiden. Er zijn veel boomstammen: het strand is in zijn natuurlijke toestand. Toch zijn je kinderen er veilig.
Bij de monding van de Ombrone kun je een bootje of een kano huren. Als je uit Alberese komt, moet je rechts gaan, in plaats van rechtdoor te gaan richting marina d’Alberese; na 1,5 km ongeveer zie je de bootjes. De Cooperativa L’Albatro (Tel. 0564/418910) organiseert uitstappen in canadese kano’s, die 3 uur duren. je kunt zelfs op aanvraag, een uitstap van een hele dag maken.

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).