Istia d’Ombrone

Op de weg die loopt van Grosseto naar Scansano kom je in het dorp Istia d’Ombrone. Hier, terhoogte van de oude toren, is er een postkantoor. Als je links gaat, kom je in de pizzeria “La Cantina”, Piazza Castello 2/5/6, Tel. 0564/408176; vooral in de zomermaanden aan te raden, omdat het over een groot terras beschikt, vanwaar je een panorama op het oude dorp hebt.

Als je uit Istia d’Ombrone naar Scansano rijdt, rijdt je eerst over de rivier Ombrone, sla rechts af, richting SS1 of Roma. Op 3 km. van dit kruispunt vind je links de Via dello Scopetone. Hier de kleine geasfalteerde weg nemen, in de eerste groep huizen woont de familie Falconi.

Bij hen kun je olijfolie kopen, die recent het certificaat “biologisch” heeft verkregen. De familie bezit een olijfgaard met oude bomen en gebruiken een eigen pers. De familie Falconi zal blij zijn jullie de techniek van de koude persing te tonen. Je kunt meerdere liters kopen, of 1 liter of meerdere  flessen van 1 liter in een handige verpakking, die je naar huis kunt meenemen. De zoon spreekt Engels en Duits. Je kunt er dagelijks heen tussen 15.00 en 19.00: Azienda Falconi Elino in Via Scopetone n° 11 (Tel. e fax: +39 0564/418318). De azienda beschikt ook over 3 mooie vakantiewoningen (Frapoggi), waar je, in het midden van het groen, kunt genieten van een panorama op Grosseto.

   

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).