Olijfolie: Elino Falconi

Olijfolie is een van de meest gewaardeerde producten van ItaliŽ.  In tegenstelling tot veel andere vetten die in onze keuken gebruikt worden, heeft het geen negatieve invloed op de cholesterol.  Bovendien is de smaak van een (goede) olijfolie onovertroffen.  Rauwe groenten, sla, tomaten, maar ook heel wat Italiaanse bereidingen maken gebruik van olijfolie.

De Azienda Agricola Falconi ligt boven op een heuvel. Je hebt er een prachtig zicht op Grosseto. Je kijkt vanuit de azienda neer op de vlakte waar de Ombrone loopt. Als het mooi weer is, kun je de eilanden Montecristo en Elba zien.

Elino Falconi heeft azienda van zijn vader geërfd. Deze heeft honderden niewe bomen geplant (de Italianen spreken vreemd genoeg van "piante"). Eén ervan is nu meer dan 100 jaar oud, met een holle stam. Hij verwelkomt je als je de azienda bezoekt.

Hoewel er veel olijfbomen staan op de azienda, verkiest Elino nog altijd de olijven met de hand te plukken, zonder gebruikmaking van de moderne technologie. Alles zoals het weleer was: trage, landelijke ritmes, zoals alles in de Maremma!

Sinds geruime tijd is Renzo Falconi onze vaste agent voor de verhuur van woningen in de Maremma. Zijn vader is de fiere eigenaar van de Azienda agricola Falconi. Hij heeft een prachtig domein, waar op een verantwoorde manier aan landbouw wordt gedaan.
Als je de liefde bekijkt waarmee hij zijn olijven teelt en erover  spreekt, sta je in bewondering voor de man.  De olie wordt er gewonnen via de koude persing, wat een biologisch product oplevert.

De fiere eigenaar, hier met een fles wijn, uiteraard uit zijn eigen wijngaard.

Je kunt bij Elino Falconi ook witte en rode wijn kopen. Probeer ook eens de honing (miele).

Elino biedt ook de volgende woningen te huur aan:

Je kan nu reeds huren voor 2004, de prijzen blijven dezelfde!!

Bij de familie Falconi ben je altijd welkom!

Ziehier het adres:

Azienda agricola Falconi
Strada Scopetone 11
58040 Istia d'Ombrone (GR)
Tel. +39 0564 418318
Fax +39 0564 416644

Om het vinden wat te vergemakkelijken:

Je rijdt op de superstrada Siena Ė Grosseto, de via Aurelia nemen en doorrijden tot de afrit Grosseto Sud, daar de richting Scansano nemen( je bent op de "SP 30 delle Sante Mariae"). Je komt op een kruispunt, je ziet Poggi staan: niet nemen, maar doorrijden naar Scansano. Je komt in een brede laan met bomen, 1 Ė 1,5 km. verderrijden. Als je op de top van de heuvel aangekomen bent, zie je een gele pijl naar rechts, daar ligt de Azienda agricola Falconi. De weg draait naar links. Na 200 m. zie je de omheining van de azienda. Daar aanbellen aan de rechterwoning, zeg dat je gestuurd bent door Bernardo. Je zult er goed ontvangen worden.

Als dit nog wat moeilijk is, ziehier de GPS-coördinaten: LAT. 42°45'26.79"N – LONG. 11°10'16.67"E of LAT. 42.757527° - LONG. 11.171224°)

Als je wilt dat ik Elino verwittig van je komst, laat het me weten via e-mail.

Bernard Huyvaert

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).