Castiglione della Pescaia

Een typisch straatje in de Borgo
Het Castello of Rocca Aragonese
Haven en kanaal
De Rocca Aragonese en de toren van San Giovanni in het Borgo
het strand
vakantiewoningen in Castiglione della Pescaia
De middeleeuwe omwalling

 

Castiglione della Pescaia is een typisch Maremmaans vissersdorp gebleven, nog niet aangetast door het massatoerisme. Het middeleeuwse borgo, Castiglione alto, is een van de meest typische Toscaanse plekjes.

Klik hier voor een woning in de borgo.

Castiglione della Pescaia bevindt zich ten noorden van Marina di Grosseto en is volgens velen de mooiste badplaats is van de kust. De stad wordt beheerst door middeleeuwse muren en een burcht die teruggaan op de 14e eeuw en op de haven uitkijken. Je moet zeker een wandeling maken door de nauwe staartjes om te kunnen genieten van het mooie panorama op zee.

Op heldere dagen kun je Elba zien, Corsica, Montecristo, het Isola del Giglio en de Monte Argentario.

De Casa Rossa werd in de 17e eeuw gebouwd om de watervloed te controleren.

De rotsformatie van de Rocchette zijn een mooi voorbeeld van de woeste natuur die je in de Maremma aantreft.

In de posto pubblico, het plein van Castiglione alto (Borgo), vind je restaurants en pizzerie.

Praktische info

In Castiglione zijn er veel bars en restaurants.

  • Onder bars kunnen we vermelden: “La Pergola” in Piazza della Repubblica n° 1 (Tel. 0564/933145), die over een grote hoeveelheid cocktails, likeuren en ijsjes beschikt.
  • Voor de jeugd vermelden we de bar “Sax” in Via della Libertà n° 11 (Tel. 0564/939777): in de zomer maken de jongelui hier afspraakjes voraleer ze naar een discoteca gaan.
  • In de bar “Columbia” in Corso della Libertà (Tel. 0564/933755) raden we je een granita al caffè aan.

Een uitstekende gelateria artisanale is de “Corradini” in Corso della Libertà n° 45: als je wilt zitten, moet je bijbetalen. Bestel dus een ijsje en maak een wandeling.

Restaurants:

  • “Pierbacco” in Piazza della Repubblica n° 24, Tel. 0564/933522, uitstekende service, maar niet echt goedkoop.
  • Uitstekende visgerechten: “Il Pescatore” in Via Ricci n° 15 (Tel. 0564/933098 of 0564/934027) waar je een uitstekende schotel gemengde vis kunt krijgen (pesce misto). Er is altijd veel volk, hoewel het ook hier niet echt goedkoop is. Gesloten op maandag.
  • Een osteria die we kunnen aanraden is “Nel Buco” in Via del Recinto n° 11 (in de oude stad): ook hier niet echt goedkoop, maar uitstekende Maremmaanse gerechten. De eigenaar spreekt (wat) Duits en Engels.

Als pizzeria kunnen we aanraden:

  • “La Lucerna” (Tel. 0564/934776) in Via IV Novembre n° 27, in de zomer kun je buiten zitten, in de tuin, grote keuze aan pizza’s
  • “La Terrazza”(Tel. 0564/934617) in Corso della Libertà n° 49, in de omgeving van de haven, goedkoop

Voor de jongelui kunnen we als pub aanraden: “Le Tre Maschere” (in het oude gedeelte van de stad) in Via del Recinto n° 5, waar je Guinness kunt drinken.

Vanuit de haven van Castiglione vertrekken dagelijks schepen die de rondvaart doen van het schiereiland. Er zijn 2 maatschappijen die deze mini-cruises inrichten van mei tot september. Je kunt ook aan boord eten.

  • “Etruria Navigazione”, motonave “Ulisse” (www.etrurianavigazione.it) Tel. 335/6955026 of 335/6955027;
  • “Navimaremma Lines”, motonave “Marinella V” Tel. 335/1232927 of 335/1232928

‘s Avonds bevinden beide schepen zich in de haven en kun je zelf om informatie gaan vragen. De prijzen variëren van € 20,00 tot € 45,00 (per persoon, hangt ook af van het feit of je al dan niet aan boord eet)

In Castiglione della Pescaia is er op zaterdag markt, nabij de parking bij de brug.

De verse vis bevindt zich bij het haven-kanaal: elke dag behalve maandag.

Voor de jongeren is er de beroemde, maar ook dure (het entreeticket kost tussen €13,00 en €15,00 per persoon) discoteca: “La Capannina”. Om ze te bereiken: als je uit Grosseto komt en langs de strada Castiglionese rijdt, moet je rechts nemen op het kruispunt dat je hebt onmiddellijk na het eerste benzinestation links. Daar begint de strada panoramica. Enkele honderden meter doorrijden,tot je links aanwijzingen vindt naar de discotheek.

Een klein beetje buiten Castiglione, in de richting Follonica, kun je links afslaan, richting le Rocchette. Bagno Rocchette is aan te raden voor wie een spaghetti wel eten op een terras met uitzicht op zee.

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of Umbrië?  Bezoek onze commerciële website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).