Camiceria Lemmi

Stijlvolle hemden en dassen, ze komen uit Italië, dat weet iedereen. In België of Nederland betaal je er veel geld voor. Maar ook in Italie kost een hemd al vlug Ä 100. Bij toeval ontdekte ik de Camiceria Lemmi, waar op een artisanale manier hemden worden gemaakt. Ze kosten Ä 65, betaalbaar dus! Vraag naar Raffaello (wat een mooie naam!) en zeg dat je gestuurd bent door prof. Bernardo, hij zal je met raad en daad helpen.

De hemden worden op de bovenverdieping gemaakt, niet in China dus! Ze maken zelfs hemden op maat! Dat is natuurlijk duurder.

Ik vraag altijd naar de laatste modellen (ultimi modelli) en laat mij daarbij leiden door de smaak van Raffaello. Ik nemaltijd hemden con il collo francese.

Als ik een paar hemden heb gekocht, neem ik die mee naar de tweede winkel, die is net om de hoek, daar verkopen ze dassen (cravatte). Daar wordt dan gezocht naar een mooie combinatie met je hemd. Een (zijden) das kost Ä 25.

Ziehier het adres:

LEMMI CAMICERIA
Via Marconi, 61
06121 Perugia
Tel. 075 5729899 - Fax 075 5724166

Ook relatief gemakkelijk te vinden, want dicht bij de roltrappen die naar het centrum leiden.

Tip: Om Perugia met de auto te bezoeken: afslag Prepo, richting Stazione, bij het station naar boven rijden, dan rechts (bij de Monte dei Paschi di Siena, groot wit gebouw, rode lichten) Prefettura volgen, tot aan de Parking van de Piazza Partigiani (veilig, videobewaking), dan heb je daar een roltrap tot aan het centrum. 

De Via Marconi is dichtbij. Vertrek van de parking naar het standbeeld van Garibaldi. Neem daar de weg die naar boven leidt: het is de villa Marconi.

 

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).