Camaldoli

Provincia di Arezzo/Toscana

CamŠldoli, klooster en kluizen van de Camaldulenzermonniken. De naam is afkomstig van Conte Maldolo d'Arezzo, die in 1012 het gebied aan de H. Romuald schonk; deze bouwde hier de eerste kluizenaarscellen. Het klooster (gelegen op een hoogte van 816 m), is na 1012 gebouwd op de resten van het oude kasteel Fontebuona en wordt nog heden door monniken bewoond. De kerk van het uitgestrekte complex is in 1509-24 opgetrokken op de muren van het eerste bouwwerk (uit het midden van de 11 a eeuw).  Daarin o.a. werken van G. Vasari. Tussen het klooster en de op 1104 m gelegen kluizenaarshutten strekt zich een reusachtig woud uit met een zeer gevarieerd bomenbestand. Ideaal voor een verkoelende uitstap in de hete Toscaanse zomer. 
De Eremo di CamŠldoli was de eerste door de H. Romuald in 1012 gestichte nederzetting van zijn orde. De in 1027 gewijde kerk bezit na vele verbouwingen thans een barokgevel met 2 torens. In de refter van het complex gebruiken de monniken twaalfmaal per jaar gemeenschappelijk de maaltijd.

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).