Fagioli Toscanelli con Tonno (salade van witte bonen en tonijn)

Voor 4 tot 6 personen


Wie bonen uit blik gebruikt laat ze uitlekken op een vergiet, wast ze met koud water en laat ze weer uitlekken, waarna ze op keukenpapier worden uitgespreid om te drogen, alvorens ze in een kom te doen. Wie gedroogde bonen gebruikt doet ze samen nat het water in een 3 tot 4 liter steelpan en brengt ze aan de kook. 2 minuten flink laten doorkoken, dan pan van het vuur nemen en de bonen een, uur laten weken. Laat ze vervolgens in het weekwater op een lage vlam in1 tot 1,5 uur gaar koken, tot ze zacht zijn. Laten uitlekken en in een kom doen. Laat ze afkoelen.

Voor het aanmaken van de salade, de olijfolie, het citroensap, zout en peper door elkaar doen en dit over de bonen gieten. Vervolgens de sjalot­ten en peterselie toevoegen en alles voorzichtig door elkaar mengen. Leg de bonen op een schaal, breek de tonijn in brokjes en rangschik deze er bovenop. Deze salade kan als eerste gang worden gegeven, maar ook als onderdeel van een antipasto.

 

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).