Anguilla Marinata (gemarineerde paling)

Voor 4 tot 6 personen.

Marinade

Verhit in een 2 tot 3 liter steelpan met dikke bodem de olijfolie. Voeg de uien, knoflook, tijm, laurierbladen, peperkorrels en zout toe en fruit op een matige vlam, onder steeds roeren ongeveer 7 tot 8 minuten, tot de uien doorzichtig zijn maar niet bruin. Giet de azijn en het water erbij, breng aan de kook, draai de vlam laag en laat de marinade zonder deksel 20 minuten sudderen.

Wrijf ondertussen de stukken aal in met citroensap. Wentel ze door bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit in een 25 tot 3o cm braadpan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie tot er een lichte damp afkomt. Doe er 5 tot 6 stukken aal tegelijk in en bak ze op een matig vuur 4 tot 5 minuten. Zonodig meer olie toevoegen. Doe de aal op een vuurvaste glazen schaal en giet er de hete marinade overheen. Als het gerecht tot op kamertemperatuur is afgekoeld afdekken met een stuk plasticfolie en tenminste 24 uur in de koelkast zetten. Voor het opdienen de stukken aal uit de marinade nemen en op een schaal rangschikken. Bevochtig de aal met een weinig van de marinade alvorens ze op tafel te brengen.

 

   

Vond je deze bladzijden interessant?  Zijn er tekorten, aanbevelingen? Laat het me weten.

     Terug naar de Homepage Toscane/Umbria

Bezoek ook eens de homepage Italiaanse kunst

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Toscane of UmbriŽ?  Bezoek onze commerciŽle website 1 (Toscana) en website 2 (Umbria).